Telefoncek.si je spletišče kjer objavljamo novice, analize in članke iz področja informacijske varnosti, digitalne forenzike, zasebnosti, informacijsko-kazenskega prava ter podatkovne analitike.
 • Objavljeno:

  Vrhunske šifrirne rešitve slovenskih proizvajalcev

  Po objavi razkritja, da sta ameriška obveščevalna služba CIA in nemška obveščevalna služba BND imeli v lasti švicarsko podjetje Crypto AG, ki je svoje šifrirne rešitve akreditiralo tudi v Sloveniji, so se te dni odzvali tudi na Uradu vlade za tajne podatke Republike Slovenije.

 • Objavljeno:

  Crypto AG, CIA, BND in slovenski Urad vlade za varovanje tajnih podatkov

  Washington Post je 11. februarja 2020 objavil zanimiv članek z naslovom “The intelligence coup of the century, v katerem opisuje kako sta ameriška obveščevalna služba CIA (s sodelovanjem NSA) in nemška obveščevalna služba BND v okviru tajne operacije Thesaurus, kasneje preimenovane v Rubicon, finančno in operativno prevzeli švicarsko podjetje Crypto AG. V internih dokumentih je CIA podjetje imenovala Minerva.

 • Objavljeno:

  Hekanje igre SuperTuxKart

  SuperTuxKart je preprosta igrica v kateri vozimo avtomobilček in tekmujemo z drugimi (računalniškimi ali človeškimi) igralci. Igrica je na voljo za operacijske sisteme Linux, Windows, MacOS in Android.