Objavljeno:

Supervizor se ne posodablja

Po vseh zapletih povezanih s Supervizorjem je prejšnji teden kazalo, da je Supervizor uspešno preseljen na strežnike ministrstva za javno upravo in sedaj spet deluje kot je treba.

Žal ni tako, kar smo pozorni opazovalci videli že takoj naslednji dan po prenosu Supervizorja iz zasebnega strežnika na strežnike državne uprave. Danes pa je zadeva postala povsem očitna tudi manj pozornim opazovalcem. Za kaj gre?

Iz (uradno) neznanih razlogov, se finančne transakcije na Supervizorju ne posodabljajo. Prvi dan, ko se je v državni upravi izvajal plačilni promet v avgustu je bil ponedeljek, 3. avgusta 2015. Ker naj bi se transakcije na Supervizorju posodabljale vsak dan zvečer, bi se torej danes, 4. avgusta na Supervizorju že morale videti transakcije za avgust oziroma za včerajšnji dan.

Če si na primer pogledamo transakcije Ministrstva za javno upravo, lahko vidimo, da v avgustu 2015 to ministrstvo ni imelo nobene transakcije. Enako velja tudi za Ministrstvo za notranje zadeve in tudi ostale proračunske uporabnike, ki jih naključno izberemo. Možno bi sicer bilo, da včeraj vsa ta ministrstva niso plačala niti enega računa, a je ta možnost skrajno neverjetna.

Supervizor se ne posodablja.

Supervizor se ne posodablja.

Kot je razvidno iz slike, znesek transakcij v avgustu 2015 znaša 0,00 EUR. Pozornejši opazovalci pa smo lahko že v prejšnjem mesecu opazili, da se skupni zneski izplačil od ponovnega zagona Supervizorja niso povečevali. Kar pomeni, da se Supervizor po novem ne posodablja več.

Med tem na spletni strani KPK lahko preberemo, da je “s preselitvijo aplikacije Supervizor z zasebnega na javni strežnik pri ministrstvu za javno upravo ta ponovno dostopen javnosti. Na Komisijo za preprečevanje korupcije so prenešene tudi vse administratorske pravice in v skladu s tem je komisija edina upraviteljica aplikacije.“.

Glede na zapisano, lahko pričakujemo, da bo vodstvo KPK javnosti čim prej pojasnilo zakaj se aplikacija ne posodablja. Ter ter seveda sedaj, ko je KPK “edina upraviteljica aplikacije” tudi prevzelo polno odgovornost za njeno nedelovanje.

Kategorije: Informacijska tehnologija, Odprti podatki
Ključne besede: Supervizor